Andainya YB Padang Tengku meninggal


Sudah ramai YB yang menang PRU12 yang meninggal. Pergi menemui Ilahi. Matinya mereka adalah satu proses perpindahan ke alam baru. Alam barzakh yang pasti menanti setiap yang bernyawa. Bersemadi di situ untuk satu lagi proses peralihan ke alam akhirat yang kekal abadi. Mahkamah akan bersidang untuk membuat justifikasi terhadap amal baik dan buruk. Bagi seorang YB, ada dosa dan pahala dalam amalan politik mereka.

Pagi ini saya bercuti. Lalu, kesempatan yang ada pergi menghantar anak ke SMA Padang Tengku. Nampaknya ada projek melebarkan tepi jalan berhampiran sekolah. Ini akan mengurangkan kesesakan di depan pintu pagar semasa menghantar dan mengambil anak sekolah. Kemudian, membuat u-turn untuk menghantar anak yang lain ke SMK Padang Tengku. Tiba di selekoh masjid, berselisish dengan sebuah kereta yang menghantar anak ke PASTI. Saya mengambil jalan tepi tetapi kereta jatuh ke dalam lubang kerana jalan berlopak.

Terus mara ke hadapan. Jatuh lagi lubang besar di jalan Kg. Batu Nering. Saya fikir kerosakan jalan ini sudah lama berlaku. Dulu anak almarhum bilal masjid Padang Tengku pernah kemalangan di sini. Lama juga masuk wad kerana kecederaan di kepala. Rumah Tok 4 tak jauh dari jalan ini. Selalu juga nampak Tok 4 lalu jalan tersebut semasa ke masjid. Tapi, kenapa tidak baiki.

Saya amat yakin. Seandainya ada PRK, jalan ini akan dibaiki segera. Segala macam projek mee segera datang mencurah-curah. Inilah budaya KERAjaan BN. Wahai YB, turunlah melihat masalah rakyat. Kepada Tok 4, aturkan gotong royong untuk bersama membaiki jalan yang rosak teruk. Kalau tidak mahu berkhidmat, beri aje jawatan tu kepada orang lain yang sanggup berkhidmat.

1 comments:

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI