Pemuda Mengisi Kemenangan


Saya gembira mengikuti proses pemilihan kepimpinan parti yang berjalan lancar. Ahli PAS yang telah mendapat tarbiah begitu memahami bahawa jawatan adalah satu amanah, dan bukan kebanggaan. Namun,terdapat pelbagai scenario yang sering mewarnai pemilihan kepimpinan. Ada yang mengatakan `hanya menawarkan diri'. Ada juga yang tidak mahu dilantik jawatan dalam parti. Sehingga, terdapat sahabat yang terpaksa memegang extra jawatan.

Teringat saya saat kemenangan PAS di Terengganu dan berjaya memerintah negeri. Tiba-tiba muncul ramai `tokoh' yang mendakwa pendokong perjuangan. Sebelum ini tak nampak kelibat mereka. Mereka `tawarkan diri' memegang jawatan parti dan seterusnya cuba untuk mendapat tempat dalam beberapa `kekosongan' dari serendah-rendah `jawatankuasa syura rakyat' (JSR) di peringkat kampung, hingga ke peringkat negeri. Iktibarnya, pentarbiyahan perlu berterusan. Kemilau kebendaan bisa mengubah haluan. Tragedi di Uhud, ketika pejuang melihat timbunan harta rampasan, perlu sentiasa dalam ingatan.

Kini, sudah setahun saya bertugas di Kedah, di sebuah negeri yang MBnya daripada PAS. Dalam kesempatan lain, saya ingin berkongsi warna-warni pemerintahan PR. Walaupun saya hanya menumpang tuah `Kedah Sejahtera', banyak yang saya belajar. Semasa menjalankan tugas, saya berkesempatan mengunjungi banyak kementerian dan agensi kerajaan Persekutuan. Depa semacam tak mengiktiraf YAB DS Ustaz Azizan. Saya baru sahaja balik dari MIDA. Di lobi pejabat mereka, tergantung gambar pemimpin negara, tapi tak sudi meletak gambar MB.

Program rasmi pertama yang saya hadir melibatkan YB PAS ialah Kulim Industrial Tennants Association (KITA) Annual Gathering pada 20 Oktober 2010. VIP yang hadir memberikan ucapan ialah YB Dato' Ir. Hj. Amiruddin Hamzah. Saya puji melihat kemampuan beliau berucap dan bermesra dengan tokoh-tokoh industri di Kulim. Sebelum naik ke pentas, beliau sempat bersalam dengan saya dan tetamu yang lain. Waktu itu isu panas ialah kenaikan tarif air oleh SADA (Syarikat Air Darul Aman). Beliau dilihat mampu mengawal suasana.

Pada 27 November 2010, kami menghadiri `Sedim River Cleaning Program'. Seorang pemuda yang baru dilantik sebagai penghulu mukim telah memberikan ucapan aluan mewakili penduduk Kg. Sedim. Saya yakin dia dilantik selepas PR memerintah Kedah. Ucapan dan perwatakan beliau adalah menarik dan menepati kehendak majlis. Apa yang ingin saya sampaikan ialah Allah menjanjikan kemenangan kepada Islam. Justeru, para Pemuda perlu bersedia kerana mengisi sebuah kemenangan adalah amanah yang berat.

2 comments:

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

無碼性愛 said...

特殊性愛成人影片
現金版
現金版代理
現金版怎麼做
現金版是什麼
現金版詐騙
現金板被抓
現金網
百家樂