Mesyuarat Agung tahunan PAS Lipis Kali ke 40Mari mari daftar dulu bapak bapak ibu ibu yaa..


Perasmian disempurnakan oleh YB Dr Fadzli iaitu exco Kerajaan Negeri kelantan. banyak cerita cerita menarik yang beliau bawa pada majlis perasmian tersebut.. antaranya pasal petukaran kerajaan pusat.. yang isyaAllah begitu kuat untuk jadi betulnya... Ameen.


Antara lain YB Dr fadzil juga menyarankan supaya para ahli terus menjalankan tugas masing masing untuk menarik pengundi mendaftar sebagai ahli PAS. Pada majlis perasmian itu juga hadir Pengerusi Kelab Penyokong PAS Kaum INdia iaitu En Balasubramaniam. Yb Dr membawa hadirin mengimbau bagaimana PAS berjaya membentuk sebuah negeri yang harmoni walaupun kaum bukan melayu adalah minoriti di negeri kelantan. Beliau mengambil contoh pada peristiwa 13 mei 1969, ketika darah darah bukan melayu mengalir di Kuala Lumpur dan negeri negeri lain, kaum bukan melayu selamat dan tidak berasa terancam berada dibawah pemerintahan PAS ketika itu. begitula jika negeri ditadbir mengikut ISlam pasti selamat.


En Balasubramaniam menyampaikan sepatah dua kata kepada hadirin, namun ucapannya pada hari itu cukup untuk membuatkan kami semua naik bulu roma lantaran bersemangat untuk terus berjuang didalam PARTI ISLAM SEMALAYSIA (PAS). "Mengambil bahawa Islam itu adalah rahmat bagi sekalian alam, dan kami orang bukan Islam adalah termasuk didalam alam itu, maka kami yakin akan perjuangan Islam yang dibawa oleh PAS akan membawa keadilan kepada semua kaun dan kami akan turut bersama PAS untuk berjuang." kata kata beliau itu disambut dengan laungan takbir Allahukabar ..

1 comments:

muhamad izwan abu bakar said...

Teruskan perjuangan untuk kemenangan islam